John Martin Fredriksen

Velkommen til min nye blogg!

Hei, og velkommen til min nye blogg.

Jeg er student på bachelor i ernæring hos Universitetet i Tromsø, og er spesielt interessert i epidemiologi og medisinsk statistikk. Denne bloggen kommer derfor til å ta for seg tema slik som studiedesign, kausal inferens, kostvurderingsmetoder, og vitenskapsteori generelt. Jeg kommer også til å skrive om interessant forskning og annet ernæringsrelatert stoff som dukker opp.

Fra tidligere har jeg bakgrunn fra treningsbransjen, hvor jeg har jobbet i litt over 4 år som personlig trener. Først jobbet jeg under en treningskjede, og deretter som medgründer og daglig leder av et frittstående treningssenter. I løpet av denne perioden konkurrerte jeg også i styrkeløft, og fullførte trener 1 kurs igjennom Norges Styrkeløftforbund under Dietmar Wolf.

Grunnet et ønske om å studere på universitet, samt å få et mindre salgsfokusert yrke, valgte jeg å selge meg ut av senteret og å trekke meg tilbake som PT. Jeg meldte meg deretter opp til å ta de nødvendige realfagene fra VGS for å komme inn på ernæring (kjemi 1, kjemi 2, fysikk 1, matematikk R1).

Etter en bachelor i ernæring fra UiT kan jeg søke meg inn på en master i klinisk ernæring, og slik bli klinisk ernæringsfysiolog (kef). En kef er autorisert helsepersonell med spesialkompetanse på ernæring, og er blant annet kvalifisert til å gi behandling ved ernæringsrelatert sykdom. Mer om utdannelsen og yrket kan du lese her.

Når jeg er ferdig utdannet kunne jeg godt tenkt meg til å forsøke å gå videre på en PhD/doktorgrad eller jobbe som klinisk ernæringsfysiolog på et sykehus, men jeg er også åpen for andre muligheter.

– John Martin Fredriksen

Legg igjen en kommentar

Din epost vil ikke bli offentligjort. Nødvendige felt er markert med *.

*
*